Події

Суд відпустив голову Держрезерву під особисте зобов'язання

Голосіївський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання голові Державного агентства резерву (Держрезерв) Вадиму Мосійчуку, підозрюваному в службовій недбалості, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на прес-секретаря прокуратури м. Києва Надію Максимець.

За словами Н.Максимець, на засіданні суду в п'ятницю одразу вісім народних депутатів висловили бажання взяти В.Мосійчука на поруки.

"Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід, проте не у вигляді нічного домашнього арешту з надяганням електронного браслета, а у вигляді особистого зобов'язання", - сказала прес-секретар прокуратури.

Термін дії постанови - до 3 грудня 2018 року.

За її словами, при цьому суд поклав на підозрюваного низку процесуальних обов'язків, а саме: утриматися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні, прибувати на кожну вимогу слідчого, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання та здати документи для виїзду за кордон.

Як повідомлялося, вранці 4 жовтня прокуратура Києва здійснила обшук квартири голови Держрезерву В.Мосійчука, а також вручила йому підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

За інформацією прокуратури, В.Мосійчук у 2017 році вирішив перемістити 14 тис. тонн зерна, які зберігалися на ДП "Хлібна база № 85" у Харківській області, на ДП "Златодар" у Черкаській області начебто з огляду на небезпеку втрати через близькість АТО. Проте під час досудового слідства не встановлено ніяких документально підтверджених фактів загрози втрати зерна. Наслідком такого рішення голови Держрезерву стали безпідставні витрати державних коштів для завантаження, розвантаження і транспортування зерна на суму понад 6 млн грн.

Уряд України наприкінці листопада 2016 року за ініціативою С.Кубіва виніс попередження голові Держрезерву, а в 2018 році С.Кубів добився відкриття дисциплінарного провадження стосовно В.Мосійчука комісією з питань вищого корпусу державної служби.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ