Події

Зниклого голову Інтерполу взято під варту в Пекіні - ЗМІ

Президент Інтерполу Мен Хунвей, ймовірно, перебуває під вартою в Пекіні, повідомляє в п'ятницю газета "Монд".

За її інформацією, французькі слідчі вважають, що Мен Хунвей не просто зник у Китаї, а взятий під варту. При цьому зазначено, що місце його перебування тримається в таємниці.

За даними газети, затримання пов'язане з боротьбою за вплив у китайських правлячих колах.

Раніше повідомлялося, що у Франції розпочали розслідування через зникнення голови Інтерполу після того, як наприкінці вересня він поїхав до Китаю. Про зникнення французькій владі розповіла його дружина, яка живе в Ліоні, де розташована штаб-квартира Інтерполу.

"Монд" зазначає, що це вже не перший подібний випадок "зникнення" іноземних високопоставлених офіційних осіб у Китаї: співробітники китайських правоохоронних органів затримують людей під час їхніх поїздок в особистих або професійних справах, а потім обмежують їхню свободу і допитують. Іноді це триває протягом кількох місяців.

У самому Інтерполі раніше в п'ятницю заявили, що ця справа стосується влади Франції та Китаю. "Ця справа для відповідних інстанцій у Франції та в Китаї", - йдеться в заяві Інтерполу. При цьому в організації нагадали, що за щоденну роботу організації відповідає не Мен Хунвей, а генсек Інтерполу Юрген Шток.

Мен Хунвей очолив Інтерпол у листопаді 2016 року, а до цього цю посаду обіймала Мірей Балестразі. До того, як стати головою організації, Мен Хунвей обіймав посаду заступника голови міністерства державної безпеки КНР.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ