Події

Борис Ложкін нагородив голову Всесвітнього єврейського конгресу медаллю Шептицького

27 вересня у Нью-Йорку президент Єврейської конфедерації України, віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін та голова "Українсько-єврейської зустрічі" (Ukrainian Jewish Encounter) Джеймс Темертей нагородили президента Всесвітнього єврейського конгресу Рональда Лаудера почесною медаллю імені Митрополита Андрія Шептицького. Про це повідомляє ЄКУ.

Єврейська конфедерація України — об’єднання незалежних громадських, благодійних та релігійних єврейських організацій — була створена у 1999 році. У 2013 році ЄКУ заснувала власну нагороду, медаль Шептицького. Медаллю нагороджуються громадські діячі, що здійснили значний внесок  у справу українсько-єврейського порозуміння і співпраці. Лауреатами медалі є Джеймс Темертей, Віктор Пінчук та Іван Дзюба.

Митрополит Андрій Шептицький, на честь якого названа нагорода, у роки ІІ світової війни був лідером Української греко-католицької церкви, визнаним Праведником народів світу, який допоміг врятувати більше 150 єврейських життів. Шептицький переховував євреїв у своїй резиденції та монастирях.

У церемонії нагородження взяв участь один з врятованих Митрополитом Шептицьким дітей — доктор Леон Чемейдс.

"ЄКУ вшановує Рональда Лаудера за його віддану службу на благо єврейського народу, включаючи роботу з розвитку єврейського життя, культури і освіти в усьому світі", — повідомляє ЄКУ.

"Рональд Лаудер допоміг об'єднати всю єврейську громаду України за допомогою освітніх закладів, таких як табір Шува, єврейські денні школи і дитячі садки; а також створити сучасну систему моніторингу безпеки для захисту єврейської громади", — відзначив Борис Ложкін.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ