15:11 29.09.2018

Виші мають отримати велику підтримку, але поки що немає такої можливості – Гройсман

1 мин читать
Виші мають отримати велику підтримку, але поки що немає такої можливості – Гройсман

Вищі навчальні заклади в Україні потребують нового рівня підтримки, але влада країни поки що обмежена у відповідних можливостях, констатує прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Вища школа має отримати новий рівень підтримки. Ми почали з середньої школи – там відбулося підвищення зарплат. Наступний крок – зробити те саме для викладачів вишів. Я хотів би мати градацію справедливості. Але я обмежений у своїх можливостях. Тягне (кошти) війна і 400 млрд (грн – ІФ) боргів. Якщо ми їх не віддамо, це призведе до дефолту, а отже – знецінення доходів кожної родини", – цитує В.Гройсмана прес-служба Кабінету Міністрів.

За словами прем'єра, більша частина його робочого часу припадає на пошук того балансу, який дасть змогу забезпечити ключові інтереси і цілі держави.

"Я шукаю, як збалансувати потреби, як відбити атаку популізму, як дозволити країні міцніти. Економіка почала зростати – 3,8% (зростання ВВП – ІФ). Це непогано, адже в номіналі таке зростання – це мільярди гривень. А отже – нові робочі місця, податки... Будемо шукати можливості і робити кроки назустріч вам, викладачам і вченим", – запевнив В.Гройсман.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА