Події

Порошенко запевняє, що силового звільнення Донбасу не буде

Силового сценарію звільнення Донбасу не буде, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Я думаю, що жоден український політик, зокрема я, безумовно, ніколи не прийме рішення, щоб Донецьк перетворився на Грозний в часи першої і другої Чеченських воєн. Путінський сценарій, який його радує, нам не потрібен, і ми цього не допустимо – сценарій, коли Кремль знищував мирне населення "килимовим" бомбардуванням. І ми тут теж хочемо сказати, що Україна – не Росія. Ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя", – сказав він під час урочистостей з нагоди 25-річчя заснування Національної академії правових наук України в суботу в Харкові.

П.Порошенко знову наголосив, що політико-дипломатичне врегулювання ситуації, пов'язаної з агресією Росії, є квінтесенцією його стратегії боротьби за мир і деокупацію.

"Так, вона (стратегія – ІФ) не швидка, вона потребує часу, нервів, витримки... Політико-дипломатична стратегія – запорука миру в усій Україні, зокрема на прифронтовій Харківщині. Ви маєте знати, що президент не зробить жодного кроку, який би поставив під ризик мирну роботу Харківської області", – сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ