Події

Україна приєдналася до румуно-молдовського контактного центру обміну даними "Галац"

Україна приєдналася до системи загального контактного центру (ОКЦ) "Галац" із оперативного обміну інформацією між прикордонними, митними та поліцейськими відомствами країн-учасниць, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"У рамках відкритого договору між урядом Румунії та урядом Молдови ми приєдналися до загального контактного центру "Галац". Це великий крок у протидії міжнародній і транснаціональної злочинності. Мета ОКЦ" Галац "- оперативний обмін інформацією між прикордонними, митними та поліцейськими відомствами країн-учасниць ", - цитує слова А.Авакова прес-служба МВС на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Міністр зазначив, що українську сторону в складі контактного центру представлятимуть Державна прикордонна служба та Національна поліція.

Як повідомлялося, 5 вересня Кабінет Міністрів України схвалив приєднання до угоди між урядами Румунії та Молдови про створення та функціонування спільного контактного центру "Галац".

Згідно з документом, компетентними органами від української договірної сторони будуть: Адміністрація Державної прикордонної служби, Державна фіскальна служба і Національна поліція.

"Галац" - це віртуальний контактний аналітичний центр, постійний майданчик для вирішення актуальних питань інтегрованого управління кордонами.

Угоду між Молдовою і Румунією було підписано 31 травня 2011 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ