Події

США світовий лідер у наданні практичної допомоги ЗСУ

Президент України Петро Порошенко під час відвідування бази Берегової охорони США "Балтімор" у рамках свого робочого візиту до Сполучених Штатів Америки відзначив значний внесок американських партнерів у розвиток Збройних сил України, повідомляє прес-служба Адміністрації президента України

"На сьогоднішній день від США ми отримали понад $1 млрд на підтримку безпеки, підтримку реформ сектору національної безпеки та оборони України, підтримку закону про національну безпеку та його впровадження, що робить нашу армію сумісною з американською та НАТО", - сказав П.Порошенко.

Глава держави наголосив: "Ми цінуємо нещодавнє рішення Конгресу США збільшити цю допомогу. Ця допомога підтримує наші військові асигнування, які вже перевищили 6% ВВП".

За словами президента, цей жест підтримки посилив оборонну співпрацю між Україною та США і виявився надійним заходом у стримуванні зростаючої російської агресії.

"І я хотів би ще раз повторити - сьогодні найкращим способом захисту вільного світу є захист України завдяки новим захисним системам, міцній підтримці реформ, а також новим цільовим санкціям та постійному дипломатичному тиску на Росію" - підсумував президент України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ