Події

Троє українських військових постраждали внаслідок розриву "Молота"

Троє українських військовослужбовців постраждали внаслідок розриву міномета "Молот" в одній із військових частин у районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник прес-центру штабу ООС Олексій Тригуб.

"Інцидент стався в одній із військчастин у районі проведення ООС. Причини та обставини наразі з'ясовує слідча комісія", - сказав він агентству у вівторок.

Говорячи про стан постраждалих, О.Тригуб зазначив, що всіх трьох госпіталізовано.

"Їхній стан задовільний", - додав він.

Як повідомлялося, 6 липня 2018 року рано вранці на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневого завдання зі знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї із закритої вогневої позиції стався вибух міни в каналі ствола міномету. Внаслідок троє військовослужбовців загинули, дев'ятеро дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Президент України Петро Порошенко розпорядився призупинити використання мінометів "Молот" під час навчань на час здійснення розслідування.

У серпні радник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив, що здійснені уповноваженими інстанціями експертизи сплаву ствола міномету підтвердили його повну відповідність необхідним вимогам.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ