Події

Український посол в Італії назвав позбавлення Порошенка звання почесного громадянина Верони "політичним спектаклем Кремля"

 Посол України в Італії Євген Перелигін вважає, що позбавлення президента України Петра Порошенка звання почесного громадянина Верони було зрежисовано Кремлем.

Як розповів дипломат інтернет-виданню "Європейська правда", проект резолюції про позбавлення українського президента цього статусу був зареєстрований у міськраді Верони ще в грудні минулого року з ініціативи лідера молодіжного крила партії "Ліга півночі" (зараз партія "Ліга"), відомої проросійським напрямком .

"Аналіз тексту документа, а також той факт, що його підписали майже всі представники партії" Ліга півночі ", яка перемогла у Вероні на комунальних виборах, свідчать про цілком політичну спрямованість цього рішення", - зазначив посол.

Є.Перелигін наголосив, що рішення попереднього складу міськради Верони надати почесне громадянство міста П.Порошенку і зробити безкоштовний вхід для українських громадян до музеїв міста протягом минулого року "стало щирою реакцією місцевих депутатів", тоді як "успішне просування України в багатьох сферах не дає спокою режиму в Москві".

"Саме тому і був розіграний політичний спектакль Кремля у виконанні веронских артистів", - пояснив посол.

Як повідомлялося, увечері 23 вересня ЗМІ з посиланням на італійське агентство ANSA повідомили, що міська рада Верони позбавила президента України П.Порошенка звання почесного громадянина міста. За таке рішення проголосували 28 місцевих депутатів, "проти" - 4.

П.Порошенко отримав звання почесного громадянина міста наприкінці травня 2016 року. Тоді він повернув Веронському музею Кастельвеккьо 17 картин, виявлених в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ