Події

Ситник сподівається на те, що співпраця НАБУ і САП триватиме

Директор НАБУ Артем Ситник вважає можливою продуктивну роботу з САП незважаючи на конфліктну ситуацію, що склалася між антикорупційними структурами.

Журналістам у неділю в Києві після відкриття антикорупційного фестивалю "ДумкоFestАнтикорупція" директор Бюро розповів, що і він, і керівник САП направили в поліцію заяви про відкриття кримінальних проваджень у зв'язку з конфліктом 19 вересня. Він висловив сподівання на об'єктивне проведення розслідування.

"Антикорупційне бюро також призначило службове розслідування у зв'язку з цим інцидентом і матеріали цього розслідування ми будемо передавати, щоб вони були враховані під час розслідування", – додав А.Ситник.

За його словами, підозра співробітникам НАБУ не пред'являлася. "Підстави для повідомлення підозри визначає слідчий", – сказав директор Бюро.

Загалом, говорячи про ситуацію, що склалася, А.Ситник сказав, що причиною конфлікту стали "передусім неправомірні дії співробітників Антикорупційної прокуратури і співробітників управління державної охорони, які незаконно заблокували пересування співробітників НАБУ, що виконували свої службові обов'язки".

Відповідаючи на запитання про те, чи є прямий конфлікт між ним і главою САП Назаром Холодницьким, А.Ситник сказав: "У мене немає відчуття, що є конфлікт. Тому що тоді можна назвати конфліктом будь-які підозри, які пред'являються у тих справах, які ми розслідуємо... це виконання нашої роботи. Якщо є інформація про неправомірні дії кого-небудь, ми вживаємо заходів, передбачених законом, і фіксуємо правопорушення".

Він наголосив, що дії НАБУ не стосувалися керівника САП, були санкціоновані. Водночас, А.Ситник не уточнив, в рамках якого саме кримінального провадження вони проводилися. Також він не сказав, чи відповідає дійсності інформація Н.Холодницького, що детективи САП мали намір встановити прослуховування прокурора САП, який розслідує справу "Роттердам+".

Відповідаючи на запитання про те, чи можлива продуктивна співпраця між САП і НАБУ після події, А.Ситник сказав: "співпраця триває... Загалом робота триває і зараз справи передаються до суду... Сподіваюся, що співпраця триватиме. Ми зі свого боку налаштовані на це, все робимо для того, щоб справи просувалися".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ