Події

Два кораблі ВМС України планують пройти з Одеси в Бердянськ через Керченську протоку

У четвер пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" вирушили з походом із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі в Бердянськ, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту в Азовському морі, повідомляє інтернет-видання "Український мілітарний портал" з посиланням на власні джерела.

"Очікується, що прохід з Чорного у Азовське море буде відбуватися через контрольовану росіянами Керченську протоку. Відповідно до угоди 2003 року Азовське море – це внутрішнє море двох держав, відповідно до чого цивільні та військові судна під прапорами України та РФ можуть безперешкодно заходити через протоку та йти у свої порти. Цим неодноразово користувалась РФ, а тепер із загостренням ситуації на Азовському морі вирішило скористуватись і командування ВМС ЗС України відповідно до потреб, що виникли", – йдеться у дописі.

Судно "Донбас" планується використовувати для посилення інфраструктури флоту в Азовському морі. Так, на ньому можливе розміщення штабу майбутньої бази, місць для проживання військовослужбовців, складів та інших необхідних приміщень, яких сьогодні в цьому регіоні немає.

"Починаючи від переходу поблизу окупованого Севастополя українські кораблі почав супроводжувати патрульний корабель Берегової охорони ФСБ РФ – "Аметист" проекту 22460, згодом до нього долучився ще один не встановлений корабель", – зазначається у примітці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ