Події

При НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" створюється Інститут оборонних технологій

Національний технічний університет України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" розширює співпрацю з сектором національної безпеки і оборони: у складі КПІ створюється Інститут оборонних технологій.

Згідно з повідомленням на сайті навчального закладу, створення Інституту оборонних технологій схвалено на вересневій вченій раді КПІ.

Як випливає з повідомлення, заплановано, що основними напрямами діяльності Інституту оборонних технологій будуть освітній та науково-інноваційний. До сфери завдань створюваного інституту зараховані перепідготовка та підвищення кваліфікації кадрів оборонного сектора, магістерська підготовка, спеціалізована мовна підготовка, а також захист інтелектуальної власності. У рамках науково-інноваційного напряму заплановано вирішення завдань з просування оборонних науково-конструкторських розробок і трансферу оборонних технологій.

НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" - один із базових наукових і кадрових центрів ОПК, на 80% інтегрований в ОПК і створення принципово нових систем озброєнь, передусім систем авіакосмічного призначення.

На сьогодні НТТУ активно розвиває, зокрема й тематику протидії кіберзагрозам. В умовах нових викликів обороноздатності держави КПІ вже створено близько 40 видів нових видів озброєнь, частина з них вже поставлена на озброєння ЗСУ.

З 2015 року НТУУ входить до складу учасників української інноваційно-виробничої платформи "Об'єднання "Київська політехніка" із впровадження оборонних стартапів, створеної під координацією РНБО України із урахуванням досвіду ізраїльського "Техніону".

У лютому в КПІ відкрито нову магістерську програму "Управління в сфері військово-промислового комплексу" для підготовки управлінців центрального апарату і підприємств держконцерну "Укроборонпром", "Ліги оборонних підприємств України", Міністерства оборони. Перший випуск управлінців-магістрів заплановано на 2019 рік.

Указом президента в січні ректора НТТУ "КПІ імені Ігоря Сікорського" Михайла Згуровського призначено членом наглядової ради держконцерну "Укроборонпром", також у січні його обрано головою Наглядової ради держконцерну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ