Події

Можливий організатор замаху на Гандзюк заявив про готовність давати показання – генпрокурор

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

"Я дякую співробітникам Національної поліції, які вийшли на чотирьох підозрюваних... Троє з них (підозрюваних - ІФ) дають свідчення, у одного знайдено додаткові докази – опіки на руках, ємності з відповідною хімічною речовиною та інші докази. Таким чином, ми можемо з великою часткою ймовірності вважати, що саме ці четверо виконували (замах)", - сказав він журналістам у суботу в Києві в кулуарах в рамках 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яку організував Фонд Віктора Пінчука.

Генпрокурор зазначив, що один із цих підозрюваних, зі слів інших підозрюваних, є можливим організатором, але "він поки що мовчить".

"Він заявив про готовність давати показання, і для цього я доручив співробітникам Служби безпеки України, як і обіцяв, саме вони вивчатимуть питання організатора і замовника", - додав Ю.Луценко, зазначивши, що наразі взяв "тайм-аут" до рішення Апеляційного суду.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаної кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели у медзаклад Києва.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ