Події

Трамп ввів санкції проти країн і закордонних організацій, які втручаються у вибори в США

Президент США Дональд Трамп у середу підписав постанову про введення санкцій відносно іноземних урядів і організацій за втручання в американські вибори або причетність до подібного втручання, повідомляє газета "Гілл".

"Санкції будуть вводитися автоматично проти іноземних урядів, якщо буде виявлено втручання або вплив з їхнього боку на вибори", - повідомляє газета.

Йдеться про втручання у вибори в США за допомогою хакерства або скоординованих кампаній з дезінформації.

Постанова підписана за кілька тижнів до початку проміжних виборів в США, які відбудуться в листопаді, вона дозволить розвідувальним агентствам США розслідувати можливі випадки втручання в процес виборів.

Згідно з постановою, американська розвідка протягом 45 днів після проведення виборів має підготувати звіт про те, чи були виявлені ознаки іноземного втручання. Даний звіт буде направлений до Мін'юсту США, а також департаменту небезпеки, які також в 45-денний термін визначатимуть необхідність введення санкцій.

У свою чергу, Мінфін і держдепартамент можуть самостійно вводити окремі обмежувальні заходи у зв'язку з можливим втручанням в американські вибори.

У постанові зазначається, що під втручанням у вибори мається на увазі діяльність у соціальних мережах, яка чинить вплив на виборців, оприлюднення вкрадених хакерами політичних документів і спроби пошкодити електронні виборчі системи, такі як бази даних виборців.

"Це процес, який спробує гарантувати, що ми робимо все можливе для того, щоб запобігти втручанню в наші вибори", - заявив директор Національної розвідки Ден Коутс.

Тим часом, конгресмени з Палати представників вважають, що даної постанови президента недостатньо, щоб забезпечити захист американських виборів.

"Сьогоднішнє оголошення, зроблене адміністрацією, визнає загрозу, але його недостатньо, щоб протистояти їй. Сполучені Штати можуть і мають робити більше", - йдеться в спільній заяві конгресмена від Республіканської партії Марка Рубіо і конгресмена від демократів Кріса Ван Голлена.

Представники американської влади обвинувачують Росію у втручанні у вибори президента США в 2016 році, на яких здобув перемогу Дональд Трамп. Спецпрокурор Мін'юсту США Роберт Мюллер веде розслідування.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ