Події

Троє міністрів підуть у відставку в Болгарії після катастрофи з автобусом

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов в понеділок, 10 вересня, провів засідання ради коаліції в парламенті, після якого оголосив, що міністр транспорту Івайло Московський, міністр регіонального розвитку Микола Нанков і глава МВС Валентин Радев будуть відправлені у відставку. Про це повідомляє телеканал "Новініте".

Так прем'єр Болгарії відреагував на ДТП з туристичним автобусом в Іскирській ущелині недалеко від міста Своге, жертвами якої стали 17 осіб, ще 21 постраждав. Аварія сталася 25 серпня.

Водночас Борисов оголосив трьох кандидатів на звільнені посади. Голосування з приводу кадрових перестановок відбудеться в четвер, 13 вересня, але, як очікується, відставку трьох міністрів в парламенті підтримають.

"Не можна сказати, що вони відповідальні за катастрофу і нещасний випадок, але ми не можемо робити вигляд, що нічого не сталося", - сказав Борисов, вказавши на необхідність покласти на міністрів політичну відповідальність.

"Ми не несемо персональну відповідальність, але очевидно, що наші міністерства не змогли захистити людей від такої трагедії", - зазначив глава МВС, який  йде у відставку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ