Події

Кілька країн ЄС закликали Ізраїль не зносити село бедуїнів у палестинській громаді

Представники Франції, Німеччини, Італії, Іспанії і Великої Британії закликали ізраїльську владу переглянути рішення щодо знесення села бедуїнів поблизу Хан аль-Ахмара, йдеться в спільній заяві.

"Разом з верховним представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні ми закликаємо ізраїльський уряд відмовитися від планів знести село, включаючи школу, і переселити жителів. Наслідки знесення і переселення (...) можуть бути дуже серйозними", - сказано в заяві, яка надійшла в "Інтерфакс" у понеділок.

Раніше Федеріка Могеріні закликала ізраїльську владу переглянути своє рішення про знесення села і нагадала, що ЄС і його держави-члени "неодноразово заявляли про свою давню позицію щодо поселенської політики Ізраїлю, незаконної згідно з міжнародним правом", і про такі заходи, як знесення палестинських кварталів.

У травні цього року Верховний суд Ізраїлю схвалив знесення села бедуїнів в палестинській громаді Хан аль-Ахмар, яка знаходиться на Західному березі річки Йордан між Єрусалимом і поселенням Маале-Адумім.

В Ізраїлі вважають, що поселення було зведено незаконно. За даними ООН, в поселенні проживає близько 180 чоловік. Ізраїльська сторона запропонувала їм нове місце для створення поселення. Однак жителі заявили, що запропоноване місце їм не підходить.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ