Події

Дружина директора ДБР, суддя райсуду Львова заявляє про погрози на свою адресу з вимогами вплинути на Трубу під час прийняття рішення

Суддя Шевченківського районного суду міста Львова Олександра Баєва, яка є дружиною директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, звернулася до Вищої ради правосуддя та генерального прокурора з повідомленням про втручання в її діяльність як судді.

"Баєва О.І. повідомила, що 7 вересня 2018 року на її мобільний телефон в додатку Viber почали надходити текстові повідомлення з погрозами та вимогами вплинути на її чоловіка (директора ДБР Р.Трубу - ІФ) з метою здійснення ним певних дій, пов'язаних із його професійною діяльністю, а саме призначення певних осіб на відповідні посади", - повідомляє в понеділок прес-центр судової влади України.

О.Баєва зазначає, що їй погрожують направленням заяв до ВРП і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про звільнення її з посади. Крім того, автор повідомлень стверджує, що у нього нібито є відомості про факти, які дискредитують О.Баєву як суддю, і їх буде використано для подальшого звільнення її з посади.

"Крім того, автор повідомлень зазначає наступне: "будемо змушені зняти з себе відповідальність за все те, що може відбуватися з вами надалі", - наголошується в повідомленні.

Відповідно до ст. 73 закону України "Про Вищу раду правосуддя", зазначене повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. ВР здійснить перевірку викладених фактів та ухвалить відповідне рішення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ