Події

Рівень шкідливих речовин у Херсонській області не перевищено, загрози здоров'ю населення немає

Концентрація шкідливих речовин на території Херсонської області з огляду на екологічну ситуацію на півночі Криму не перевищує допустимого рівня, загрози здоров'ю дітей і дорослих немає, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Рівень шкідливих речовин у Херсонській області не перевищено, здоров'я дітей та дорослих поза загрозою. (...) За результатами лабораторних досліджень ґрунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено. Заміри проводились у найближчих селищах прикордонної території Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області", - йдеться в прес-релізі МОЗ (станом на 16:00 четверга).

За інформацією відомства, жодну дитину чи дорослого з області не госпіталізовано. Із 5 вересня медичні бригади здійснюють огляди жителів області. Серед оглянутих 700 дітей у шести населених пунктах у 12 виявлено скарги, пов'язані з можливими захворюваннями ЛОР-органів та дихальних шляхів, що не перевищує багаторічних показників, характерних для вересня, та не може бути пов'язано з впливом хімічних речовин.

Протягом наступних днів для моніторингу стану довкілля та здоров'я населення здійснюватиметься забір проб та аналіз води, ґрунту і повітря, зазначили в МОЗ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ