Події

Рада ратифікувала угоду з Польщею про співпрацю у сфері оборони

Верховна Рада ратифікувала генеральну угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Польщі про співробітництво в сфері оборони.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний проект закону (№ 0145) проголосували 230 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Угода передбачає співпрацю двох країн у сфері оборони за 24 напрямами, зокрема військового зв'язку та інформаційних система, проведення науково-дослідних робіт для потреб збройних сил, військової інфраструктури, розробки, модернізації, виготовлення і поставок оборонного обладнання, співпраця в сфері оборонної промисловості, в сфері військової підготовки, військової медицини та інших.

Також передбачено співробітництво в різних формах, зокрема у вигляді обміну інформацією і документацією, спільних технічних програм із розробки озброєння і техніки, двосторонніх і багатосторонніх військових навчань, у формі безоплатного передання та дарування озброєння, товарів подвійного призначення і не бойового військового майна , а також в інших форматах.

Угода також передбачає формат співпраці у разі надзвичайної ситуації, природної катастрофи або воєнного стану в одній з країн. У такому разі інша сторона може надати допомогу у вигляді озброєння, товарів подвійного призначення, технічно-консультативної допомоги.

Угода вступить в силу через 30 днів після отримання останньої з дипломатичних нот сторонами, з наступного дня після набуття чинності цієї угоди, втратить чинність Угода між міністерствами оборони України і Польщі про військове співробітництво від 1993 року, а також низка протоколів, підписаних між відомствами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ