Події

ВР відмовилася запровадити заборону на хостели у квартирах багатоповерхових будинків

Верховна Рада відмовилася запроваджувати адміністративну відповідальність за використання квартир у багатоповерхових будинках не за призначенням.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект (№6424-д) про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку в першому читанні проголосували 207 народних депутатів за 226 мінімально необхідних голосів на пленарному засіданні у вівторок.

Водночас народні депутати підтримали пропозицію спікера парламенту повернути проект суб'єкту законодавчої ініціативи. Авторами документа є група народних депутатів із фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Опозиційного блоку" та позафракційних.

Народні депутати, що ініціювали зміни до законодавства, пропонують закріпити в Цивільному кодексі України заборону використовувати не за призначенням квартири у багатоквартирних житлових будинках поверховістю більше ніж 16 поверхів, зокрема як офіси, готелі, інші заклади тимчасового проживання.

При цьому в документі зазначено, що допускається використання квартир у таких будинках для господарської діяльності (без використання найманої праці) лише власниками квартир або зареєстрованих у них особами, якщо така діяльність не порушує прав інших власників або мешканців будинку.

Водночас пропонується запровадити адміністративну відповідальність за використання квартир у багатоповерхових будинках (від 16 поверхів) не за призначенням. Автори пропонують за таке правопорушення накладати штраф від 2 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ