Події

Анкара ніколи не визнає анексії Криму Росією - Аваков після зустрічі з турецьким колегою

У вівторок, 4 вересня, у рамках робочого візиту до Турецької Республіки міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з міністром внутрішніх справ Туреччини Сулейманом Сойлу.

"Сторони обговорили співробітництво у сфері протидії транснаціональній організованій злочинності, тероризму, захисту інформації та кібербезпеки. Окремо А.Аваков звернув увагу на посилення співпраці в питаннях протидії торгівлі людьми та наркозлочинності", - повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Також глава українського відомства подякував колезі за безкомпромісну політику щодо Криму.

"Я хочу подякувати міністру за принципову позицію Туреччини, Анкара не визнає і ніколи не визнає анексію Криму Росією. Для нас це вкрай важливо", - зазначив А.Аваков.

Глава МВС Туреччини зазначив, що Україна - це суверенна держава з недоторканними кордонами і Туреччина це поважає.

"Хочу подякувати офіційному Києву за підтримку татар у Криму, їхнього права на життя і свободи", - наголосив він.

Також на зустрічі були присутні голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал і заступник голови української Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

А.Аваков перебуває з офіційним візитом у Турецькій Республіці. Заплановано зустрічі з керівниками правоохоронних відомств, ознайомлення з роботою вертолітних підрозділів турецької жандармерії і системою берегової охорони.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ