Події

ГПУ отримала дозвіл на "заочне" розслідування щодо Азарова

Суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Отримали вчора дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо М.Азарова, який підозрюється в заволодінні в співучасті з іншими учасниками злочинної організації В.Януковича (екс-президент України Віктор Янукович - ІФ) скрапленим газом загальною вартістю близько 2,2 млрд грн. Найближчим часом планується відкриття матеріалів провадження стороні захисту та його направлення до суду", - повідомив Ю.Луценко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

У коментарі до свого повідомлення Ю.Луценко зазначив: "Саме Азаров провів рішення, яке відкрило шлях безконтрольному шахрайству Курченка (бізнесмен Сергій Курченко, що переховується в РФ - ІФ) і К".

Пізніше прес-служба Генпрокуратури уточнила, що слідчий суддя Печерського райсуду Києва 3 вересня задовольнив клопотання групи прокурорів департаменту міжнародно-правового співробітництва та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього прем'єр-міністра за ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

М.Азаров підозрюється в заволодінні з іншими учасниками злочинної організації В.Януковича скрапленим газом на суму 2,2 млрд грн, що належить ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта".

Після формування матеріалів провадження та виконання з підозрюваним вимог ст. 290 КПК України планується направлення справи щодо нього до суду для розгляду по суті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ