Події

У Києві судять одного з керівників "Київпастрансу"

Керівник КП "Київпастранс", викритий у хабарі в 165 тис.грн, постав перед судом, повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"Київська місцева прокуратура №2 направила в суд обвинувальний акт щодо начальника одного із структурних підрозділів комунального підприємства "Київпастранс", який вимагав та отримав від представника приватного підприємства неправомірну вигоду в сумі 165 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, вказані кошти чиновник вимагав від представників приватної фірми за безперешкодний вивіз майна, яке зберігалося в орендованих приміщеннях КП "Київпастранс", а також за погашення особистих боргових зобов'язань вказаного посадовця перед цією ж фірмою.

Відзначається, що для здійснення злочинних намірів чиновник залучив знайомого адвоката, який виступив посередником між ним і підприємцями. Правоохоронці викрили чиновника і його спільника-адвоката безпосередньо після перерахування грошових коштів.

Дії чиновника кваліфіковані за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою), посередника - за ч.5 ст.27 ч.3 ст.368 (пособництво отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ