Події

Поліція не встановила місцеперебування нарколога, яка брала аналізи в обвинувачуваної в смертельній ДТП у Харкові Зайцевої

Поліція не встановила місцеперебування фахівця наркоцентру Олени Федірко, яка брала аналізи в обвинувачуваної Олени Зайцевої відразу після ДТП, яка сталася 18 жовтня 2018 року в центрі Харкова та призвела до загибелі шістьох людей.

"Не встановила (місцеперебування О.Федірко - ІФ), оскільки не було рішення суду про привід. Поліція його не отримала", - повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Як повідомлялося, 7 серпня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвоката обвинувачуваного Геннадія Дронова Сергія Перепелиці про встановлення місцезнаходження фахівця наркоцентру О.Федірко, яка брала аналізи в обвинувачуваної О.Зайцевої відразу після аварії.

"Я мотивував своє клопотання тим, що свідок (О.Федірко - ІФ) був заявлений і його потрібно допитати, щоб зрозуміти, чому Міністерство охорони здоров'я, оцінивши дані, які є у справі, змогло зробити висновок про те, що Зайцева на момент ДТП перебувала в стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин, а лікар із більше ніж 10-річним стажем цього зробити не змогла і не відібрала необхідної кількості біологічного матеріалу для аналізів", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" С.Перепелиця.

31 липня представник потерпілих адвокат Лариса Матвєєва надала суду відповідь на адвокатський запит, отриманий нею з Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України.

"З урахуванням наведених у запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена О.Зайцева в адвокатському запиті - ІФ) станом на 17.10.2017 року перебувала у стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин", - процитувала Л.Матвєєва відповідь Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ.

За її клопотанням суд долучив до матеріалів справи завірені копії адвокатського запиту та відповіді Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ.

Проти їх залучення заперечувала адвокат О.Зайцевой Юлія Козир.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ