Події

Конкурс карикатур на пророка Мухаммеда призвів до протестів в Пакистані

Близько десяти тисяч чоловік беруть участь в акціях протесту в Пакистані через наміри лідера нідерландської націоналістичної "Партії свободи" Герта Вілдерса провести конкурс карикатур на пророка Мухаммеда, повідомляє Associated Press. Протести проходять під гаслами "Ми готові померти для захисту честі пророка".

Нещодавно обраний уряд Пакистану також виступив із критикою ініціативи нідерландського політика, назвавши організацію подібного конкурсу спробою очорнити іслам. У той же час, влада Нідерландів не має наміру забороняти ініціативу Вілдерса так як, на їхню думку, це стало б порушенням свободи слова.

Раніше сьогодні повідомлялося, що поліція Нідерландів затримала чоловіка, імовірно, вихідця з Пакистану, якого підозрюють у підготовці нападу на Вілдерса.

7 січня 2015 року в приміщенні редакції французького сатиричного журналу "Шарлі Ебдо" в центрі Парижа терористи відкрили стрілянину після того, як журнал опублікував карикатури на пророка Мухаммеда. В результаті теракту загинули 12 осіб, вісім з них - журналісти. Ще 11 осіб отримали поранення. Терористи - брати Куаші - були вбиті через два дні після нападу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ