Події

Донецька прокуратура порушила справу стосовно депутата Артемівської міськради за незадекларовані земельні ділянки

У Донецькій області прокуратура відкрила виробництво щодо депутата Артемівської міської ради за невнесення до щорічної декларації відомостей про придбання восьми земельних ділянок, повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Встановлено, що депутат знехтував вимогами антикорупційного законодавства та не надав в Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК - ІФ) у встановлений законом 10-денний термін відомості про право власності восьми земельних ділянок загальною площею 50 га, які він придбав протягом 2017-2018 років.

Як зазначається, правопорушник відмовився визнавати свою провину в судовому засіданні і заявив, що нібито апарат районної ради не повідомив його про відповідні зміни в законодавстві "Про запобігання корупції".

"Тим часом, навіть після складання відносно нього адміністративних протоколів депутат зазначені позиції щодо майнового стану не задекларував", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Суд, згідно з доводами прокуратури, визнав депутата винним у скоєнні вказаного правопорушення та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ