Події

СБУ представить у суді доказ російського сліду в справі Бабченка

Служба безпеки України продовжує роботу зі встановлення замовників у справі спроби вбивства в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, а на судових засіданнях буде надано докази російського сліду в цьому злочині, заявляє глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Так звана справа Бабченка вже перебуває в суді, Герман (підозрюваний в організації спроби вбивства А.Бабченка Борис Герман - ІФ) справді підписав угоду зі слідством, встановлено провину й інших осіб, причетних до цього злочину. Я переконаний, що найближчим часом відбудуться судові слухання", - сказав В.Грицак журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи допоможе визнання провини Б.Германом та угода зі слідством встановити замовника злочину

При цьому глава СБУнаголосив: "Слідчі Служби безпеки України продовжують вживати заходів для того, щоб встановити всіх причетних саме до замовлення цього злочину".

"Як ми й обіцяли, російський слід, російські гроші, все в цій справі буде, і, я думаю, що ви матимете можливість переконатися в цьому під час слухання справи в суді", - сказав В.Грицак.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влада України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який із 2017 року працює на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в Києві. Наступного дня голова СБУ заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Того самого дня стало відомо про затримання організатора "вбивства" А.Бабченка - Бориса Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому частину суми за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні.

Незабаром чернець-волонтер, активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) та Української православної церкви Київського патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство А.Бабченка, після чого він звернувся з інформацією до СБУ.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про список 47 потенційних жертв.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ