Події

Дводенне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську

 Міністерство закордонних справ Білорусі готове забезпечити всі умови для проведення засідань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання конфлікту на сході України та її підгруп, які відбудуться 21-22 серпня в Мінську.

"Цього тижня очікується, що засідання робочих груп у рамках ТКГ розпочнуться у вівторок і продовжаться в середу. Ми забезпечимо всі умови для роботи Тристоронньої контактної групи", - повідомив напередодні агентству "Інтерфакс-Захід" начальник управління інформації та цифрової дипломатії – прес-секретар МЗС Анатолій Глаз.

Попереднє засідання ТКГ у Мінську відбулося 25 липня.

Тим часом представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко раніше повідомила, що ключовою темою зустрічі в Мінську 21-22 серпня стануть українські в'язні в РФ.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook вона наголосила, що українська сторона готова до компромісів у цьому питанні. "Протягом цих місяців робили кілька пропозицій, на жаль, РФ і ОРДЛО, які займають деструктивну позицію, їх відкинули", - зазначила І.Геращенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ