Події

У Палестині нарешті отримають утримувані Ізраїлем вісім років поштові відправлення

Палестинці Західного берега річки Йордан отримають більше 10 тонн листів, затриманих Ізраїлем в останні вісім років. Про це повідомили на "Пошті Палестини", передає Reuters.

Як наголошується в повідомленні, протягом декількох днів робітники пошти сортують сотні мішків з кореспонденцією в місті Єрихон. У них знаходяться листи і посилки з Йорданії, яким ізраїльська сторона дозволила перетнути кордон. На пошті відзначили, що в місті була сформована група співробітників, які доставлять відправлення за місцем призначення якомога швидше. Серед посилок є інвалідні крісла та іграшки.

Як розповіли в Палестині, 10,5 тонн поштових відправлень знаходилося в Йорданії відтоді, як в 2010 році Ізраїль заборонив прямі відправлення в Палестинську автономію на Західному березі річки Йордан. Пошта з Палестини і сектора Гази, межі якого контролюються Ізраїлем, проходить через неї після перевірки безпеки.

За словами Ізраїля, доставка кореспонденції в Палестину - односторонній жест і одиничний випадок. Ізраїльська влада відзначила, що зараз вони працюють над угодою від 2016 року, яка дозволить відправляти іноземну пошту безпосередньо на Західний берег.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ