Події

Кабмін затвердив план заходів із підготовки до святкування 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із підготовки та святкування 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Згідно з розпорядженням уряду №544 від 17 серпня, передбачено забезпечення проведення до Дня Державного прапора України (23 серпня) в Києві, інших населених пунктах, а також закордонних дипломатичних установах України офіційної церемонії урочистого підняття Державного прапора.

До Дня Незалежності (24 серпня) документ визначає проведення параду військ на вул. Хрещатик і майдані Незалежності в Києві, в рамках якого передбачено проліт авіації в складі повітряної колони, а також показ зразків озброєння та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань на Михайлівській площі.

Крім того, план передбачає низку урочистих заходів, церемоній покладання квітів, тематичних виставок, а також інформаційно-освітніх, спортивних і патріотично-виховних заходів, присвячених подіям і персоналіям багатовікової історії Української держави, державних символів України.

Також Міністерству культури доручено звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 24 серпня молебні за Україну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ