Події

За 3,5 місяця проведення ООС на Донбасі затримали майже 450 осіб, причетних до НЗФ

Від початку Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі (з 30 квітня) в зоні проведення операції затримали 449 осіб, причетних до незаконних збройних формувань (НЗФ), повідомив командувач об'єднаних сил Сергій Наєв.

"Структурні підрозділи об'єднаних сил, зокрема правоохоронні та розвідувальні можливості, виконали значну роботу для встановлення осіб, які беруть участь у бойових діях на боці російських окупаційних військ. Частину з них уже затримали на території України та притягли до відповідальності, ще частину остаточно знешкодили", - розповів С.Наєв на прес-конференції в Сєверодонецьку (Луганська обл.) у четвер.

Він також поінформував, що від початку проведення ООС кількість блокпостів на територіях Донецької та Луганської областей було зменшено з 147 до 43, шість із яких - мобільні.

Крім того, за цей період було перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 1,5 тис. га місцевості, близько 30 км доріг і майже 15 га акваторії моря.

"За неповні три місяці підрозділи об'єднаних сил виявили та знищили понад 64 тис. вибухонебезпечних предметів", - зазначив С.Наєв.

Він нагадав, що головною метою ООС є створення безпечних умов для багатовекторного відродження Донбасу, відновлення верховенства права та повного припинення бойових дій.

"У досить стислі терміни ми змогли дати людям впевненість у тому, що досягнення миру на Донбасі цілком реальне, і ця реальність настане дуже скоро", - підсумував С.Наєв.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ