Події

Стосовно члена правління "Укрзалізниці" Бужора направлено до суду 36 протоколів за неподання декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду 36 протоколів про адміністративні правопорушення щодо неподання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані члена правління ПАТ "Укрзалізниця" Олександра Бужора.

"Олександр Бужор, отримуючи дохід за місцем здійснення трудової діяльності, зобов'язаний був подавати відповідне повідомлення про отримання авансу і другої половини заробітної плати, оскільки сума нарахованих йому коштів значно перевищувала встановлений поріг і становила від 101 739 до 337 861 гривні. Однак чиновник жодного разу повідомлення не подавав", - повідомляється на сайті НАЗК у четвер.

У повідомленні нагадується, що відповідальність за неподання або несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані передбачена ч.2 ст.172-6 КУпАП та тягне за собою штраф у 100-200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Національне агентство також зазначає, що складання протоколу і передання його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ