Події

Конкурсна комісія обрала кращий проект пам'ятника Героям Небесної Сотні в Одеській області

Конкурсна комісія обрала кращий проект пам'ятника Героям Небесної Сотні в Одеській області з 16-ти претендентів.

Як повідомила прес-служба Одеської облради, кращий варіант пам'ятника запропонували заслужений художник України, скульптор Михайло Рева та архітектори Федір Бойцов і Сергій Гуранчик.

Крім того, у фінал потрапив проект співавторів Василя Мироненка, Миколи і Анастасії Худолєєви, а також проект скульптора, члена Національної спілки художників України Володимира Кореня.

Проект-переможець становить собою стилізовану у вигляді хреста людську фігуру, встановлену на гранітну площину з вибитими на ній іменами Героїв Небесної Сотні. У нічний час, як зображено на представлених на сайті облради фотографіях, на пам'ятнику вмикатимуть підсвічування - спрямовані в небо промені світла.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року Одеська обласна рада оголосила відкритий архітектурно-художній конкурс на визначення кращої проектної пропозиції зведення пам'ятника Героям Небесної Сотні в Одеській області.

Відповідно до конкурсних умов, пам'ятник за кращим проектом буде встановлено у сквері Героїв Небесної Сотні, перед першою адміністративною будівлею Одеської облради.

Раніше облрада вже проводила аналогічний конкурс. Але його підсумки були скасовані через те, що в проекті-переможця ЗМІ і експерти побачили плагіат із пам'ятника "Голуби миру" в російському Ангарську.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ