Події

Командувач об'єднаних сил може попросити про закриття КПВВ "Майорське", якщо бойовики продовжать обстріли

Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв може звернутися до Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі з проханням про закриття контрольного пункту в'їзду/виїзду (КПВВ) "Майорське" (Донецька обл.) у разі, якщо бойовики продовжать здійснювати обстріли цього пункту пропуску.

"Якщо провокаційні дії із загрозою життю і здоров'ю цивільного населення та персоналу, що провадить свою діяльність у КПВВ, триватимуть і надалі, то, з метою гарантування безпеки громадян, командувач об’єднаних сил буде змушений звернутися до Тристоронньої контактної групи щодо закриття КПВВ у зв’язку з недотриманням російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню", - йдеться в повідомленні на сторінці операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook у середу.

У прес-центрі ООС наголосили, що дорожній коридор "Горлівка - Бахмут" залишається одним із головних гуманітарних шляхів на Донеччині, яким щомісяця користуються понад 250 тис. осіб. Однак за останні три місяці, з початку проведення ООС, у межах цього дорожнього коридору здійснено три провокаційні обстріли з боку бойовиків. Останній - 9 серпня близько 6.30 ранку, коли противник зі стрілецької зброї та протитанкових ракет обстріляв на так званому "нулі" контрольний пост "Майорське", що забезпечує функціонування дорожнього коридору. В зоні ураження, крім прикордонного наряду, опинилися цивільні громадяни, які перетинають лінію зіткнення в обох напрямках. Унаслідок обстрілів пошкоджено інфраструктуру самого КПВВ, частково зруйновано захисні споруди.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ