Події

Прокуратура порушила справу за спробу спалення Державного Прапора України в Донецькій області

Прокуратура Донецької області розпочала кримінальне провадження за фактом наруги над Державним Прапором України двома молодими людьми в с. Первомайському Ясинуватського району.

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Донецької області на сторінці в соцмережі Facebook, 8 серпня до поліції надійшло повідомлення про те, що в с. Первомайському на землі перед будівлею Центру дозвілля виявлено частково спалений прапор України.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 18-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зірвав прапор з флагштока будівлі і кинув на землю, а 15-річна дівчина, яка йшла поруч, спробувала його підпалити", - йдеться в повідомленні.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України (наруга над державними символами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту терміном до шести місяців або позбавлення волі терміном до трьох років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ