Події

Гендиректор одного з київських музеїв припустився конфлікту інтересів, виписуючи премії своїй дружині

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) направило до суду низку протоколів про адміністративні правопорушення, що стосуються конфлікту інтересів при призначенні премій.

Як повідомляється на сайті НАЗК у вівторок, щодо генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні Івана Ковальчука складено 8 таких адмінпротоколів. "Директор музею, не повідомивши Міністерство культури як орган, у сфері управління якого перебуває музей, видавав накази про преміювання співробітників, зокрема своєї дружини, яка працює на посаді заступника генерального директора музею", - зазначено в повідомленні.

Крім того, 20 протоколів складено стосовно голови Матюшевської сільської ради Білоцерківського району Київської області Олександра Кознозія. Встановлено, що він не повідомив НАЗК про наявність у нього реального конфлікту інтересів і підписував розпорядження про призначення премій співробітникам апарату сільради, якими преміював і себе. Такі правопорушення голова сільради здійснював щомісяця з серпня 2016 року до травня 2017 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ