Події

Турчинов обговорив із керівництвом КБ "Луч" і "Укроборонпрому" завдання із реалізації Національної ракетної програми

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов ознайомився з новими розробками і технологією виготовлення сучасної ракетної зброї на Державному київському конструкторському бюро "Луч", а також обговорив завдання із реалізації Національної ракетної програми.

"В Україні і далеко за її межами відомі потужні ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси "Скіф", "Стугна", "Корсар", "Сармат", "Бар'єр" та інші", - сказав він під час візиту на КБ "Луч" , повідомила прес-служба РНБО у вівторок.

За словами О.Турчинова, ці ракетні комплекси "ефективно знищують ворожі цілі на фронті та мають заслужені повагу та попит на зовнішніх ринках озброєнь", крім того, ракети КБ "Луч" з високою точністю вражають броньовану техніку противника і "можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту і протидії".

Секретар РНБО оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, що забезпечують виробництво нового потужного українського ракетного комплексу "Вільха", а також нової української крилатої ракети "Нептун".

"Для нас принципово важливо, що ракети КБ" Луч "не лише не поступаються, а за своїми бойовими можливостями кращі, ніж аналогічна зброя російського виробництва", - зазначив О.Турчинов під час нагородження керівників, провідних конструкторів і інженерів бюро.

За його словами, багато ракетних комплексів були розроблені в найкоротші терміни після початку військової агресії РФ в 2014 році. "Тоді перед українською оборонною промисловістю було окреслено завдання відновити ракетний щит нашої країни, що було в найкоротші терміни виконано, перш за все зусиллями КБ "Луч", - наголосив він.

За інформацією прес-служби, секретар РНБО провів нараду за участю керівництва держконцерну "Укроборонпром" і КБ "Луч", де обговорювалися нові завдання із реалізації затвердженої РНБО Національної ракетної програми. Зокрема, обговорювалися питання нових розробок реактивних систем залпового вогню, протиповітряних ракетних комплексів і інші пріоритетні завдання, необхідні для надійного захисту України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ