Події

Організатори виступу в Одесі нобелівського лауреата з літератури Алексієвич відмовилися від проведення заходу через погрози невідомих

Організатори виступу в Одесі нобелівського лауреата з літератури Світлани Алексієвич відмовилися від проведення заходу через погрози невідомих.

Як повідомляється на Facebook-сторінці "Зеленого театру", де мав відбутися виступ, за 4 години до заходу ім'я письменниці з'явилося на сайті "Миротворець" через "пропаганду, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та маніпулювання суспільно значущою інформацією" під час виступу в Брукліні у 2016 році.

Через певний час інформація з сайту зникла, й хоча до початку виступу С.Алексієвич було ще близько півтори години, "нобелівський лауреат дала зрозуміти, що виступ у такій атмосфері буде для неї некомфортним", - зазначили організатори.

"Для команди "Зеленого театру" також неприйнятно піддавати аудиторію і спікера будь-яким ризикам. Діалоги зі Світланою Алексієвич скасовуються, ми просимо вибачення за завдані незручності", - йдеться в повідомленні.

Кошти на виступ С.Алексієвич збиралися шляхом пожертвувань. Організатори обіцяють повернути гроші.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ