Події

Нейтралізацію місця витоку 4 тонн азотної кислоти в Дніпропетровській області завершено, загрози населеним пунктам немає - ДСНС

Нейтралізацію місця витоку азотної кислоти з автоцистерни на трасі в Дніпропетровській області, що стався напередодні, завершено, загрози населеним пунктам немає, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

"7 серпня близько 14:10 поблизу с. Іванівка Петриківського р-ну внаслідок розгерметизації автоцистерни, яка перевозила азотну кислоту (24 тонни), стався витік цієї речовини в поле (близько 4 тонн). Площа розливу майже 40 кв. м. Жертв і постраждалих немає. Підрозділи ДСНС за допомогою розпорошених водяних струменів створили водяну завісу для осадження парів азотної кислоти. Залучено відділення радіаційно-хімічного захисту ДСНС", - ідеться в повідомленні на сайті відомства в середу вранці.

Також рятувальники повідомили, що роботи з нейтралізації місця витоку азотної кислоти завершилися о 20:40 вівторка.

"Місця розливу засипано вапном, каустичною содою, піском і пролито водою. Перевищень небезпечної концентрації парів азотної кислоти немає. Загрози населеним пунктам немає. 8 серпня планується перекачування азотної кислоти з пошкодженої цистерни в іншу", - зазначили в ДСНС.

До ліквідації події залучалися 7 од. техніки та 35 осіб, із них від ДСНС 5 од. тех. і 28 осіб.

Як повідомлялося, у вівторок удень на трасі Дніпро - Кобеляки - Решетилівка Р-52, за межами села Іванівка в Дніпропетровській області стався витік азотної кислоти з автоцистерни місткістю 35 т.

Витік стався в першому відсіку цистерни, де було 8 т рідини.

Водій перекачав 4 т кислоти з пошкодженого відсіку в порожній.

"Кількість азотної кислоти, що витекла, становить близько 3-4 т, на площі 40-45 кв. м", - зазначили в ГУ ДСНС.

О 16.00 витік кислоти зупинили.

За фактом витоку азотної кислоти поліція Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 267 (порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами). В ході кримінального провадження буде визначено причини витоку хімічної речовини та осіб, які можуть бути причетні до цього.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ