Події

У МЗС України закликали РФ вивести війська з окупованих територій Грузії, а ЄС, ОБСЄ і ООН - сприяти врегулюванню конфлікту

У Міністерстві закордонних справ України закликали РФ вивести військові підрозділи з окупованих території Грузії, вжити заходів щодо демілітаризації регіонів і забезпечити доступ міжнародних організацій.

"Закликаємо Російську Федерацію виконати свої зобов’язання за угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, вивести військові підрозділи з окупованих територій Грузії (Абхазія та Цхінвальський регіон) та здійснити інші заходи з демілітаризації та деокупації цих територій", - ідеться в заяві МЗС у понеділок напередодні 10-ї річниці початку збройної агресії РФ проти Грузії.

Крім того, в зовнішньополітичному відомстві наголосили, що саме РФ несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях і має негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій.

"Україна звертається до посередників Женевських міжнародних дискусій – ЄС, ОБСЄ, ООН і США та всієї міжнародної спільноти продовжити докладати зусиль, спрямованих на врегулювання російсько-грузинського конфлікту", - додали в МЗС.

У дипломатичному відомстві також зазначили, що Україна вкотре підтверджує свою послідовну та рішучу підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також відданість стратегічному партнерству між державами.

Зокрема, Україна підтримує останню мирну ініціативу грузинського уряду "Крок до кращого майбутнього", спрямовану на врегулювання конфлікту та примирення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ