Події

"Укртрансгаз" перейшов на принцип плати за замовлену потужність за тарифікації послуг ПСГ

ПАТ "Укртрансгаз" з 1 серпня перейшло на принцип плати за замовлену потужність за тарифікації послуг підземних сховищ газу (ПСГ), повідомила прес-служба компанії в понеділок.

Зміна системи оплати здійснена відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) №480 від 19 червня.

"Нові тарифи встановлюють плату за потужність закачування, відбору та робочого об'єму зберігання газу, тоді як попередні передбачали плату за фактичний обсяг закачування, відбору та зберігання", - зазначають в "Укртрансгазі".

Новий тариф на закачування в ПСГ зафіксовано на рівні 0,172 грн за тис. куб. м на добу (раніше діяв тариф 32,9 грн за тис. куб. м), на зберігання - 64,4 грн за тис. куб. м на добу (раніше - 46,2 грн за тис. куб. м), на відбір - 67,1 грн за тис. куб. м на добу (раніше - 32,9 грн за тис. куб. м). "Ці самі тарифи застосовуватимуться і для послуги "митний склад", - уточнюють у компанії.

Як повідомлялося, за станом на початок сезону відбору газу з ПСГ 2017/2018 рр. в сховищах "Укртрансгазу" перебував газ 244 компаній, зокрема трьох іноземних - із Чехії, Голландії та Швейцарії.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів та 11 підземних сховищ газу країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ