Події

СБУ припинила діяльність 11 антиукраїнських адміністраторів у соцмережах за липень

Співробітники СБ України протягом липня припинили у п'яти областях країни діяльність одинадцяти адміністраторів у соцмережах, які розміщували в Інтернеті антиукраїнські матеріали за вказівкою кураторів із російських спецслужб.

"Оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність шести жителів Одеси, двох – Київщини, жителя Бахмута на Донеччині та жителів Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники". Оперативники спецслужби  встановили, що модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережах матеріали із закликами до зміни меж території України та з підтримкою терористичних організацій "ЛНР/ДНР". За антиукраїнську діяльність зловмисники отримували грошову винагороду від російських кураторів", - повідомляє прес-центр СЮ України в п'ятницю.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання адміністраторів співробітники СБ України виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від російських спецслужб.

Дії зловмисників кваліфіковано за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ