Події

Поліція кваліфікувала як замах на вбивство таран вантажівкою машини з активістами в Одесі

Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 15, ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України за фактом тарана вантажівкою машини з активістами в селищі Червоний хутір в Одесі.

Як повідомила прес-служба поліції, інцидент стався близько 10:40. З автомобілем "Тойота", який стояв на узбіччі дороги, на великій швидкості зіткнулася вантажівка. Унаслідок зіткнення ніхто не постраждав. Водій вантажного автомобіля з місця події зник.

Як повідомлялося, в легковому автомобілі перебували активіст Григорій Козьма та голова Одеської міської організації "Народний рух України" Михайло Кузаконь.

М.Кузаконь на місці події повідомив журналістам, що раніше йому надходили погрози і він звертався в зв'язку з цим до поліції. Правоохоронці, за його словами, розпочали кримінальне провадження, однак ніякого руху за ним не було. При цьому М.Кузаконь пов'язує подію зі своєю громадсько-політичною діяльністю та передбачає, що за нападом стоять "представники місцевої влади".

У свою чергу Г.Козьма розповів, що після того як вантажівка врізалася в його автомобіль, він вискочив із машини та відкрив стрілянину по нападникам з травматичної зброї, через що вони ретирувалися

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ