Події

МЗС: моряки судна Free Neptune повернулися в Україну після півторарічного перебування в Омані

Півтора десятка українців - членів екіпажу судна Free Neptune через більше ніж півтора року перебування на борту цього судна в Султанаті Омані через заборгованість з виплати судновласником заробітної плати, повернулися в Україну, повідомляє департамент консульської служби МЗС України.

"15 моряків судна Free Neptune повернулися в Україну. Шлях додому тривалістю понад півтора року супроводжувався активними переговорами із судновласником, портовою владою і правоохоронними органами Оману. Очікуване стає можливим за умови чітких комплексних дій дипломатів, адвоката й усвідомлення своєї відповідальності судновласником", - ідеться в повідомленні, розміщеному у вівторок уранці на сторінці департаменту в соцмережі Facebook.

При цьому українські дипломати зазначають, що одна з причин такої ситуації - недостатня обізнаність з історією судновласника і правами та обов'язками сторін відповідно до укладеного контракту.

"Помічником для моряків стане відкритий МЗС спільно з Профспілкою працівників морського транспорту України в Одесі Морський інформаційний центр. Відкрити такий центр плануємо також у Херсоні", - повідомили в департаменті консульської служби МЗС України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ