Події

У школах Дніпропетровської області триває облаштування ще 30 кімнат для дітей з особливими потребами

У школах Дніпропетровської області облаштовують ще близько 30 ресурсних кімнат для розвитку дітей з особливими потребами, повідомив глава Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

"Усі діти Дніпропетровщини повинні мати рівний доступ до сучасних умов навчання і розвитку. Це завдання поставив перед облдержадміністрацією президент України Петро Порошенко. У 2017 році в школах області відкрили 18 ресурсних кімнат. Цьогоріч облаштовуємо ще близько 30. Там особливі діти вільно спілкуються з однолітками, грають у різні настільні ігри, освоюють комп'ютер, розвивають побутові навички, отримують підтримку психологів і логопедів", - розповів журналістам у понеділок Валентин Резніченко.

Ресурсні кімнати в Дніпропетровській області облаштовують за соціальною програмою дружини президента України Марини Порошенко "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації". Зараз сучасний інклюзивний простір створюють у школах Дніпра, Кам'янського, Жовтих Вод, Павлограда, Нікополя, Новомосковська, Покрова, Первомайська, Синельникова, Тернівки, Петропавлівського і Покровського районів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ