Події

Військова прокуратура викрила факт збитків державі на суму 8 млн грн

У Вінницькій області викрито екс-директора військово-мисливських господарств у привласненні землі, що завдало збитків державі на суму понад 8 млн грн, повідомила прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону України.

Як повідомляється в четвер на сайті відомства, 26 липня 2018 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди) колишньому директору одного з військово-мисливських господарств Вінницької області.

Правоохоронцями встановлено, що вказана посадова особа, на яку покладено виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, "зловживаючи службовим становищем, з метою отримання незаконної вигоди використовувала своє службове становище всупереч інтересам держави".

У прокуратурі поінформували, що на земельній ділянці розміром понад 500 га, яка відноситься до земель оборони Міністерства оборони України, і на якій знаходяться будівлі і споруди МО України загальною площею понад 670 кв. м., побудовані в період з 1959 до 1990 років, держслужбовець в кінці 2007 року незаконно отримав право власності. Відзначається, що підозрюваний використовував незаконно привласнені земельні ділянки і споруди на свій розсуд, а не за цільовим призначенням.

"В результаті державі в особі Міністерства оборони України нанесені тяжкі наслідки, а саме завдано збитків на загальну суму 8 074 801 грн", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України закінчує досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні та готує обвинувальний акт до суду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ