Події

У Львівській області солдату видалили селезінку після побиття офіцером

Офіцерові однієї з військових частин у Львівській області оголошено підозру в побитті солдата-контрактника, в результаті чого військовослужбовцю видалили селезінку, повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

"Старший за званням умисно завдав солдату тілесні ушкодження в область селезінки і, як наслідок, пошкоджений орган довелося видалити", - написав військовий прокурор на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу.

Крім того, щодо згаданого офіцера проводиться перевірка з вимагання й отримання неправомірної вигоди від трьох військовослужбовців, в тому числі і побитого ним солдата.

"У більш ніж 64 тис. рублів РФ і 16 тис. грн він оцінив непритягнення до відповідальності цих трьох солдатів, а також дозвіл на виїзд за межі Яворівського гарнізону потерпілому солдату", - повідомив О.Сенюк.

За вказаними фактами в ЄРДР внесено відомості щодо правопорушення, передбачені ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) та за ч.4 ст.426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводять співробітники Яворівського відділу Національної поліції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ