Події

Американські сенатори просять Мінфін ввести санкції проти "співробітників розвідки РФ", які фігурують в обвинуваченнях Мюллера

Американський сенатор-демократ Кріс Ван Холлен і сенатор-республіканець Петі Тумі направили лист до Мінфіну США з проханням ввести фінансові санкції проти 12 передбачуваних співробітників російських розвідслужб, проти яких в США були висунуті обвинувачення в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, повідомляє у вівторок видання "Хілл".

У листі сенатори попросили главу Мінфіну США Стівена Мнучіна використовувати свою "законну владу, необхідну для введення санкцій проти приватних осіб, які беруть участь в кіберактивності, спрямованої на втручання в американські вибори".

Сенатори наголосили, що США необхідно застосовувати "комплексний підхід для протистояння російській недоброзичливій поведінці щодо США".

У середині липня заступник генпрокурора США Рід Розенстайн оголосив, що влада США висунула обвинувачення 12 передбачуваним співробітникам російських розвідслужб. За його словами, йдеться про співробітників ГРУ.

Обвинувачення були висунуті в рамках розслідування спецпрокурора Мюллера щодо можливих зв'язків передвиборного штабу Дональда Трампа з Росією. За версією слідства, обвинувачені зламували комп'ютерні мережі Національного комітету Демократичної партії США, Комітету з виборів в конгрес Демократичної партії США, передвиборчого штабу колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а також публікували вкрадені електронні листи в інтернеті.

Раніше у вівторок американські сенатори Ліндсі Грем і Боб Менендес заявили, що вони працюють над законопроектом, що посилює санкції відносно Росії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ