Події

Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го центру забезпечення Короля

Міністр оборони України Степан Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го Об'єднаного центру забезпечення Збройних сил України (Одеса) Євгенія Короля через виявлені зловживання і звернувся до військової прокуратури України про початок кримінального провадження.

"(...) я розцінюю це як зраду армії і військовослужбовців. Я прийняв рішення позбавити його (Є.Короля - ІФ) звання полковника і всіх звань офіцерського складу... Я передав всі документи військового прокурора особисто з проханням розпочати кримінальне провадження у фактом незадовільного ставлення до своїх службових обов'язків і за фактом збитків, завданих складу", - сказав С.Полторак на брифінгу у вівторок у Києві.

Глава Міноборони також звільнив з військової служби старшого офіцера відділу забезпечення паливом і мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення тилу Збройних сил України підполковника Вадима Ізварина за службовою невідповідністю".

"Його буде позбавлено права на отримання вихідної допомоги і права перебувати на квартирному обліку. Він за день до відправки мною комісії був на базі, здійснював перевірку і не побачив недостачу 206 тонн палива. Тобто він був або в змові з керівництвом бази, або недбало виконував свої службові обов'язки", - наголосив міністр.

С.Полторак також понизив на посаді начальника відділу збереження палива і паливно-мастильних матеріалів цього центру майора Олександра Даліо, "він буде переведений на роботу до іншої військчастини, на роботу, не пов'язану з матеріальними засобами".

"Начальника центру Управління забезпечення паливно-мастильними матеріалами тилу ЗСУ полковник Руслана Кубаля буде понижено на посаді. Цей полковник за вертикаллю є вищою посадовою особою, яка відповідає за стан зберігання, якість та своєчасність забезпечення військчастин паливно-мастильними матеріалами", - поінформував глава оборонного відомства .

Як повідомлялося, 16 липня С.Полторак прийняв рішення перевірити всі окремі центри забезпечення Міноборони після візиту на 46-й Об'єднаний центр забезпечення.

"Комплексної комісією, яка була направлена за рішенням міністра оборони України для перевірки 46 Об'єднаного центру забезпечення, встановлені численні порушення і зловживання, які заподіяли державі збитків у великих розмірах", - повідомила прес-служба Міноборони.

У прес-службі нагадали, що міністр оборони дізнався про факти неналежного виконання правил прийому продовольчої продукції на склади 46-го Об'єднаного центру забезпечення та інші порушення, які підтвердилися під час роботи комплексної комісії Міністерства оборони України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ