Події

КНДР почала демонтаж головного ракетного полігона Сохе

У травні Пхеньян відзвітував про закриття ядерного полігона Пунгері

Демонтаж полігона Сохе, з якого запускалися міжконтинентальні балістичні ракети, почався в КНДР, до такого висновку прийшли американські експерти на основі аналізу отриманих із супутників фотознімків; їх звіт опублікований в понеділок на сайті 38 North, який відстежує стан ракетно-ядерної діяльності Північної Кореї.

На знімках видно, що на полігоні розпочато знесення виробничої будівлі і демонтаж стенда для випробування ракетних двигунів.

За повідомленням 38 North, це може означати черговий крок на шляху реалізації домовленостей щодо денуклеаризації КНДР, досягнутих на червневій зустрічі президента Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина в Сінгапурі.

У травні КНДР демонтувала свій головний ядерний полігон "Пунгері". На церемонію запросили іноземних журналістів, які розповідали про "величезний вибух", однак не могли з упевненістю сказати, чи були руйнування досить масштабними, щоб унеможливити відновлення роботи полігона.

New commercial satellite imagery of the Sohae Satellite Launching Station indicates that the #DPRK has begun dismantling key facilities, including the rail-mounted processing building and and the nearby rocket engine test stand.https://t.co/ffdQ23QaWG

— 38 North (@38NorthNK) 23 липня 2018 р.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ